top of page

Amennyiben Ön cégalapítást vagy vállalkozás indítást tervez Dunaharasztin vagy környékén, a legjobb helyen jár!

Milyen teendői vannak?

1.      A cég a társasági szerződés vagy alapító okirat ügyvéd által történő elkészítésével indul. Kérjük, gondolja át a következőket:

a.       Milyen vállalkozási formát válasszon? – A döntés nem könnyű… A következő táblázat segíthet a gondolkodásban: Vállalkozási formák és az adózás.

 

b.      Mi legyen a cég neve? – Javasoljuk, használjon egyszerű, jól érthető, de egyedi cégnevet, mely utal a cég tevékenységére. Lehet rövid és hosszú nevet is választani.

 

c.       Kik lesznek a tulajdonosok, az ügyvezetők? – Javasoljuk, hogy az ügyvezető státusz kialakításához vegye figyelembe, hogy van-e máshol főállása az ügyvezető jelöltnek, valamint, hogy milyen státuszban (rész vagy főállású munkaviszony, tagi jogviszony) fogja e tevékenységét végezni. A megfelelő választással sok adót spórolhat!

 

d.      Mi lesz a fő tevékenység vagy tevékenységek? – A www.ksh.hu honlapon

elérhető TEÁOR jegyzékből választhat (elegendő csak a főtevékenységet kiválasztani).

e.       Mi lesz a cég székhelye? – Ez lehet a tulajdonos, ügyvezető lakhelye, de

lehet egyéb hely is. Az iparűzési adó szempontjából fontos lehet

a jó választás.

f.        Mekkora alaptőkével indul a cég? – A Kft jegyzett tőke minimuma

3 MFt (de van lehetőség 3 MFt alatti tőkével indulni, a

későbbi nyereség terhére történő tőkeemelést bevállalva), Bt esetében

nincs tőkeminimum.

g.      Keressen fel bennünket, hogy a fentieket megbeszéljük, és a legjobb

(pl. adózási szempontból) felállást kialakítsuk! De kérdezhet is, ha bizonytalan! Írjon (btop@btop.hu) vagy hívjon (20/327-7033), skype: btopkft! Naptárunk. Kérjük NE az ügyvédnél kezdje a cégalapítást!!

Kérjük NE keressen bennünket, ha nem rendelkezik ügyfélkapuval (cégek esetén az ügyvezető), olyan e-mail címmel, amit hetente 2-3 alkalommal legalább ellenőriz. Nem vállalunk 300 MFt feletti éves árbevételű cégeket, mert kisebb cégek könyvelésére szakosodtunk. Továbbá, elvárjuk, hogy ügyfeleink elektronikusan állítsák ki a számláikat.  Fent tartjuk a jogot, hogy indoklás nélkül visszautasítsunk olyan ügyfeleket, akiknek nagy összegű lejárt tartozásaik vannak. 

Egyéni vállalkozás indítása esetén a fentiek közül az a., d., és g. pont a releváns. Egyéni vállalkozás indításához, ha ügyfélkapuval rendelkezik, akkor elegendő egy számítógép, így akár irodánkban is indíthat egyéni vállalkozást néhány perc alatt! Bővebb információhoz egyéni vállalkozás indításáról itt: Dunaharaszti egyéni vállalkozás indítása

 

2.      A társasági szerződést vagy alapító okiratot ügyvédünk elkészíti a megbeszéltek szerint, amit az alapítóknak és az ügyvezetőknek az ügyvéd előtt alá kell írnia. A cégalapítás díját az Ügyvédi Kamara etikai szabályai miatt nem tehetjük közzé, de ez később könyvelési díjunkból levonható. A cégeljárási illeték összege: egyszerűsített cégeljárás esetében mind Kft. alapítása esetén, mind Bt. alapítása illetékmentes lett 2017. március 16-tól! A cége egy pár nap alatt indul!

 

 

3.      A céglapítás költsége a későbbi könyvelési díjból levonható, így cégalapítás az Ön számára ingyenes! És, hogy mennyi lenne a könyvelési díj ellenőrizze excel táblánk segítségével: Könyvelési díjkalkuláció (xls)…. vagy kérjen ajánlatot.  Kezdő is kisvállalkozásoknak 20%, az internetet, e-mailt aktívan használóknak további 20% a kedvezmény!

Kik vagyunk?

Irodánk 1994 óta nyújt teljeskörű könyvelési, adótanácsadási szolgáltatást mérsékelt árakon. 
Mérlegképes könyvelő, adószakértők és könyvvizsgáló kollegák állnak rendelkezésére – munkánkért teljeskörű felelősséget vállalunk.

Címünk: 2330 Dunaharaszti, Kassák L. u. 10.; telefon: 20/327-7033; e-mail: btop@btop.hu; skype: btopkft.

 

Tovább a honlapunkra, a szolgáltatásaink, elérhetőségeink és áraink teljeskörű megismeréséhez…:  https://www.btop.hu/, közösségi oldalunk: Facebook.

Várjuk jelentkezését!

B-Top Kft.

Nagy Erika
ügyvezető

bottom of page